Nathasja van Rosse

Gitaar

Welkom op de (tijdelijke) website van Nathasja van Rosse, gitariste, docente en organisator

Een leven vol muziek!

 

Be gentle & stay positiv, we can face Corona together! I want to give you a smile and the warmth of music; feel free to contact me for a free introduction lesson to bring back music in your home.


Nathasja is internationaal bekend door haar prachtige interpretaties op de nylonsnarige gitaar, haar veelzijdigheid en haar boeiende concerten & masterclasses. Al op jonge leeftijd speelde zij concerten o.a. in het bijzijn van prinses Beatrix, gaf radio- en televisie interviews en was te beluisteren op vele podia in binnen- en buitenland. 


Haar interpretaties en Cd-opnamen hebben internationaal veel lof ontvangen in de pers: o.a.


"Une artiste, dans sa lecture des artistes, son interpretation est vigoureuse et imaginative, servie en outre par une enregisterment brillant" (Cahiers de la Guitare).


"With the peace of a sleepy Vulcan..." (Gitara Poland).


"Nathasja van Rosses Spiel hat Profil, es ist markant, es ist deutlich ihr eigenes Spiel. Das hat Persönlichkeit, Verbindlichkeit und enorme Tiefe"  (A. Schmitz Akustik Gitarre).


"Nathasja van Rosse is a sublime guitarist who has an unique and skilled approach to music"  (Acoustic Review).


Dit resulteerde in uitnodigingen voor een groot aantal gerenommeerde internationale Gitaarfestivals en podia  zoals:

Distinguisted Artitst Series (USA), het internationale festival van Istanbul (Turkije), het internationale festival van Zwolle, het internationale festival van Seckau (Oostenrijk), het internationale festival van Columbia (USA), het  internationale Sauble Beach festival (Canada),  het Grachtenfestival (Amsterdam), de Doelen (Rotterdam) en diverse veel geprezen concert-tournee's in binnen- en buitenland.  

 

Als oprichtster o.a. van de Stichting GitaarPodium Rotterdam  en haar eigen school De Gitaaracademie, organiseerde zij o.a. meerdere keren het internationale Gitaarfestival van Rotterdam, summerclass Rotterdam en onlangs "de avond van de Gitaar" naar aanleiding van het 10 jarig jubileum van De Gitaaracademie. Nathasja zet zich naast haar eigen optredens met veel passie in voor de gitaar en voor muziek in het algemeen. 


Als docente won zij onder andere de "docentenpluim" van de EGTA (European Guitar Teachers Association)

 

Als docente is zij op dit moment verbonden bij de Gitaaracademie in Rotterdam en bij het Muzecollectief in Zutphen/Lochem.  Daarnaast geeft zij regelmatig masterclasses in binnen- en  buitenland en is een veelgevraagd jury-lid.


Er wordt momenteel druk gewerkt aan Nathasja's comeback op het podium; een nieuwe cd en int. tour zijn in de planning zomer 2020. Op de contact pagina vind je meer informatie.