Skip to content

BlogVlog01: de start!

Wat maakt jou gelukkig op dit moment? Een vraag die ik mezelf het laatste alweer bijna jaar regelmatig moet stellen om de mindset vast te houden van “ wat wel kan”!

Het lijkt niet zoveel als je bedenkt dat ik “klassiek gitariste” ben en daarnaast me volkomen beweeg in de kunst- en kunsteducatie sector! Een lam gevoel kwam dan ook over mij toen de eerste “intelligente Lockdown” over ons werd uitgegeven. Niet snel daarna echter een vooral strijdlustig gevoel, ik denk heel eigen voor muzikanten (of niet?) en ondernemers. Oh ja, joh, ik mag dit dit en dit niet en onze mooie school moet ook nog dicht?? Nou, dan….. Een beetje van dat omschrijft het gevoel het beste…

Ja, we (kunstenaars dan maar algemeen) zijn echte “vrijheidskoppen”, vrijdenkers, anders denkers, zieners, de meestal moedigen onder de 17 miljoen Nederlanders en…miljarden aardbewoners. Waarom? Omdat je al je moed nodig hebt om je eerste stappen in de kunstwereld te zetten (bij mij begon dat al thuis als kind met het aankondigen “dat ik wel erg graag in de muziek verder wilde met mijn gitaar”) en dan zwijg ik maar over de ontelbare audities nadat je een jeugd met vooral “nee, sorry, ik moet/wil oefenen” zeggen tegen je vriendjes en vriendinnetjes, hebt overleefd.

Toch blijft er een zachtheid en puurheid in ons gehuisd als we het goed doen en juist dat maakt “ons volkje” zo onmisbaar en kleurend in deze wereld.

Enfin, er volgde dus een krachtige energie van “ ik zal wel eens…” en daarin ontstond al snel een wereld aan ideeën (zowel muzikaal, ondernemer technisch als vooral smachtend naar het “in contact blijven” met iedereen die in mijn geval de klassieke gitaar een warm hart toedraagt).

Voorzichtig gaf ik bijvoorbeeld al in april mijn eerste webinar. De techniek nog vervloekend en hilarische taferelen van filmpjes zonder beeld enz. waren een “gezellige” onderbreking van de toch wel zeer interessante content. Ook weer zoiets” content” iets dat je niet kende voor de Coronacrisis als muzikant…. Maar ik en gelukkig: we, hadden de smaak te pakken en in juni volgde een nieuwe die al veeel beter ging. Ik was moedig en nodigde enkele experts uit…… Dat heb ik geweten! Maanden van nieuwe programma’s, apparatuur en content (jawel) managing deden zijn entree.

Met resultaat gelukkig want de laatste webinar had zowaar geen haperingen op technisch gebied en ik mag me gelukkig prijzen met een steeds groter wordende groep deelnemers. Iets dat mij dan op haar beurt weer enorm stimuleert en zo ontstaat een nieuwe vorm van lesgeven en contact.

De techniek zorgt nu zowaar zowel in de lessen als ook mijn groepswebinars voor een toevoeging in plaats van een beperking! A miracle, it’s music again!

Dit kan wel!!! En weet je wat? Het maakt me nog gelukkig ook om zo over muziek, techniek, de wereld van de gitaar te denken, te schrijven en te praten. En dat lief publiek, is de rede dat ik mij nu ook in het blogvloggen stort. Het wat???? Nu ja, ik blog, schrijf, maar vaak zal ik daar ook een filmpje bij plaatsen (oh jee, weer een project om te leren!) en daarmee is, vindt ik, de BlogVlog geboren. Die zal gaan over alles wat ik meemaak, leer en waarvan ik geniet of..juist niet… in mijn muzikale wereld.

Wie weet doe ik er iemand plezier mee vanuit mijn plezier. Muziek is te groot en te mooi om niet op zoveel mogelijk manieren te delen met jullie en dat delen…. Dat kan ik alleen vanuit mezelf…….

Ik hoop je daarom veel te horen, lezen, zien via de BlogVlog, mijn youtube kanaal, Facebook, Instagram en nog zo een aantal zaken die WEL kunnen!

Liefs, heb het goed en blijf het mooie zien!

Nathasja

ps.  ik maakte een vlog over Break a Nail EHBO voor gitaristen; zie onder 😉

Vlog Break a Nail: EHBO for Guitarists.

Back To Top