Skip to content

Over Nathasja

Nathasja van Rosse gaf al op jonge leeftijd concerten en zij was te beluisteren op radio en televisie. In 1987 speelde zij tijdens het openingsconcert van het World Trade Centre Rotterdam in aanwezigheid van Koningin Beatrix.

Haar middelbare school volgde Nathasja op de Rotterdamse Havo voor Muziek en Dans. Vervolgens studeerde zij aan het Conservatorium in Rotterdam en daarna in Graz (Oostenrijk) bij Leo Witoszynskyj.  In 1999 sloot zij haar masters af bij Zoran Dukic te Den Haag met prachtige resultaten. Er volgden masterclasses met grote hedendaagse gitaarvirtuozen als David Russell, Alvaro Pierri, Pavel Steidl en Carlo Marchione. Dit resulteerde in succesvolle deelnames bij verschillende internationale competities (o.a. KutnaHora, Tsjechië en Volos, Griekenland), waar zij vaak als finaliste te horen was.

Sinds haar cd-debuut Guitar Music of South-America (2000) wordt Nathasja gezien als één van de belangrijkste interpretatoren van de Spaanse gitaar en was zij te gast op een groot aantal internationale gitaarfestivals als concertgitariste, docente en jurylid. In 2005 won zij de docentenpluim van de EGTA met haar Young Talent Class. Samen met de bekende jazzgitarist Olaf Tarenskeen was zij in 2006 op de veel geprezen tournee Roots+.

Op haar tweede cd Levantine vertolkt zij voor haar gecomponeerde werken en wereldprimeurs in de multiculturele muzikale taal van deze tijd.  In 2007 speelde zij de Dream Dancer Tour met steelstring virtuoos Peter Finger. Nathasja speelde wereldwijd recitals, bv. in Amerika, Canada, Duitsland, Turkije, Oostenrijk, Griekenland en Nederland.

In 2024 staat er weer veel moois te gebeuren zoals een aansluiting bij Home of Talents  als coach voor jong talent, het geven van internationale workshops en lessen, en publiceren van een eigen methode.

Nathasja’s persoonlijke veelzijdigheid, brede interesse en nieuwsgierigheid om te onderzoeken is duidelijk hoorbaar in haar spel en composities: “Ik kan het ene moment uit m’n ‘dak’ gaan bij Cream (Eric Clapton) en het andere moment tot tranen toe geroerd zijn door Frank Boeijen, A. Piazzolla, G. Mahler of een prachtig gedicht of kunstwerk”.

In de eeuwige zoektocht naar de ‘ultieme schoonheid’ blijft Nathasja zich vernieuwen en schrijft daarnaast met veel plezier ook haar eigen composities.

Muziek en stilte: een magisch verbond…

Kennismaking

Boek hier je kennismaking met Nathasja (gitaarles)

Contact

Mail Nathasja voor concert-informatie en boekingen.

Ook V.I.P. zijn?

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief en lees als één van de eerste over mijn nieuwe muziek, projecten, masterclasses, webinars en meer.

Back To Top