Skip to content

De snaren in en het (online)podium op!

2020 zou mijn jaar worden stond groot op mijn wand in mijn studio. Een nieuwe CD, een tour in o.a. Duitsland, de wereld weer in met mijn gitaar na 10 jaar van gedwongen “stilte”.

Volle bak vooruit was het de eerste maanden met mooie muzikale ontmoetingen, ja, zelfs met BN’ers aan de praat over de plannen, de nieuwe gitaar werd gebouwd, de auto nagekeken voor lange ritten door Europa….. Wat had ik daar naar verlangd en wat ging het lekker!

7 maart was ik met mijn beste vriendin in het Oude Luxor Rotterdam en voelde een vreemde vibe door de zaal gaan. Mensen waren op abnormale manier aan het hoesten en natuurlijk zat ik naast een van hen (natuurlijk zeg ik omdat ik zo’n persoon ben die meestal de klos is als er wat heerst…).  Gelukkig dit keer niet! We wisten het nog niet maar het voor gevoel was er; oh jee, ook wij zullen in Lockdown gaan binnenkort. Een week later was het inderdaad zover; alle theaters dicht…De rest is geschiedenis…

Ik besloot dat 2020  niet het jaar zou zijn dat op mijn nieuwe CD zou komen te staan. Maar dan, hoe hou je de moed erin? Ik kreeg enorme drang om te gaan schrijven, muziek componeren, teksten schrijven, poëzie… De muze werd wakker leek het, terugkerend naar tijden van lange zomers waarin ik me terug kon trekken in warme landen om alleen maar met het schrijven bezig te zijn, de gedachten te kunnen laten dralen op een mooi terras in de zon of met een kleedje aan het strand of in de bergen…. Datzelfde gebeurde nu in mij, de snelheid uit het leven, de isolatie als vanzelf weer omslaand in creativiteit.

Wat een geluk dat dit instinct kennelijk nog in me zat…

2021 echter zal wel op mijn CD komen en de stukken die ik intussen schreef ook. Daarnaast zal de tour dit najaar ook doorgang vinden en ga ik het pad weer op dat bij me hoort. Genoeg isolatie, genoeg geschreven, nieuwe herinneringen maken nu, nieuwe inspiratie opdoen! Contact! En dat tijdperk, lieve mensen begint op 29 mei in mijn eerste -ever -online live-stream concert waarin ik mijn eigen stukken in première laat gaan,  mijn poëzie zal meenemen in een programma van nu en toen.  “With a touch…..”

Hoe zal het zijn? Hoe is dat online spelen?  Kan ik het nog? Vinden jullie mijn nieuwe muzikale weg leuk? Ik ga het allemaal ervaren met jullie…..

Een kleine oefenopname is vandaag online gezet op YouTube

Het concert wordt georganiseerd door Gitaristenpodium.nl en via deze link kun je er live bij zijn volgende week zaterdag 29 mei 20:00 (Zoom).

Back To Top