Skip to content

BlogVlog 03 Terwijl de hagel en sneeuw buiten valt…

Met het gevaar dat ik de knetters over me heen krijg van jullie; stiekem vind ik de hagel, de sneeuw en de kou wel gezellig…. 😉

Waarom in godesnaam?? Omdat ik toch voornamelijk binnen aan het werk ben en ik het tuinwerk nog even zonder schuldgevoel naar mijn ijverige buren rondom te hebben! Dat is een dingetje hoor hier in “het oosten” je tuin (niet) bijhouden …

Maar goed, daar heb ik nu even niet zoveel mee want ik ben …druk….heeeeel erg druk!! Een kennis vroeg me; “maar waarom dan, je kunt toch bijna niets als gitariste?” Nou, zei ik, ik werk harder dan ooit want mijn insteek is: wat kan wel en dat…..is veel! Heeeel veel weet ik inmiddels.

Zo schrijf ik me een rotje aan teksten tegenwoordig want ik had het lumineuze idee om me te specialiseren in webinars en oh ja, ook een vlog en/of blog zou er komen wekelijks… En het maken van filmpjes blijkt ook een vak apart. Maar mensen, wat ben ik er blij mee, wat activeert het me om me in nieuwe en oude kennis te duiken en er met jullie van te genieten dit te delen. En wat is het leuk om reacties te krijgen waardoor we met elkaar een actieve club kunnen worden die ook weer deelt met elkaar.  Liefst overigens op mijn youtube kanaal (ja dat heeft ze ook nog hahaha) of via Facebook of Instagram want dan zien de anderen  je bevindingen ook.

Afgelopen zondag was ik te gast bij Gitaarcirkel Leiderdorp een naam die zijn achterban ontgroeit is want we dwaalden met Zoom de huiskamers in van diverse Engelse gitaristen en docenten. Met een kop koffie, dropjes en heel veel kabeltjes, microfoons en camera’s zat ik al vroeg wakker te worden met de optredens van deze gemotiveerde gitaristen. Top!

Daarna was het mijn beurt om in verkorte en wat veranderde vorm mijn “lecture about Sound” te geven.  In mijn beste Engels (ja ja ik had geoefend hoor!). Ik kreeg daarbij zo’n gevoel dat je hebt als je naar hele mooie muziek luistert; je gloeit dan als het ware vanbinnen. Dat deed ik volop…  (en gelukkig luidt confronterende maar verhelderende poll het overgrote deel aan deelnemers ook).

Je luistert met elkaar naar prachtige fragmenten en praat over dat wat je hart raakt, iets dat me denk ik niet gauw zal gaan vervelen.

Een fragmentje van de webinar vind je onder in het filmpje dat ik samenstelde hiervoor.

Geniet ervan en binnenkort zet ik een fragmentje van de Engelse webinar voor je online.

Volgende week donderdag 22 april gaat het over nagels, en daar lieve mensen, is dit weer nu juist helemaal NIET geschikt voor; ze breken, splijten, klinken niet, kortom ELLENDE….. Bijna wekelijks wordt ik gevraagd over nagelproblemen en ik snap het; zelf heb ik “draken” van nagels en het is een hele zorg om ze nog enigszins “in shape” te houden.  Ik ga je EHBO oplossingen geven en duik in de verzorging, de vorm, de bijgeluiden, of wat jullie me maar vragen; het is interactief. Doe je mee? Zou ik tof vinden!

Veel speelplezier allemaal deze week!

Psss weten jullie al dat ik 29 mei voor het eerst weer optreed in lange lange tijd bij het Gitaristenpodium.nl??  Steun je mij en dit mooie initiatief door hier een ticket te kopen?

Back To Top